Voorwaarden & bepalingen

Deelnemers aan de Classic Bike Tours dienen aan te geven akkoord te gaan met onze voorwaarden en bepalingen die ons mede vanwege de collectieve verzekering zijn voorgeschreven. Door het invullen van het inschrijfformulier (dat u voor de rit wordt overhandigd) geeft u aan akkoord te gaan met deze condities.

Wij verwachten van onze deelnemers dat ze onze klassieke motoren berijden alsof ze van hunzelf zijn: netjes volgens de geldende verkeersregels en indachtig de respectabele leeftijd van de motoren. Al onze motoren zijn zo’n 35 - 40 jaar oud. Ze verkeren in prima staat van onderhoud en zijn absoluut verkeersveilig. Mocht er onverhoopt een motor uitvalen door een technisch defect dan kan de deelnemer voor een deel van de rit overstappen op de (ook klassieke) begeleidingsmotor en zo toch de rit afmaken. Doordat wij onderweg wisselen van motor zal daarna iedereen een gedeelte van de route op de begeleidingsmotor moeten rijden. Hieraan kunnen geen rechten (of geld teruggave) worden ontleent. 
Al onze motoren zijn verzekerd tegen schade aan derden, brand en diefstal. (Voll. Casco niet mogelijk). Motor- of aanrijdingsschade of schade door ondeskundig en oneigenlijk gebruik zal te allen tijde op de deelnemer die op dat moment bestuurder is, worden verhaald. 
De route voort hoofdzakelijk over 60 en 80 km/u wegen. Die max. snelheden worden uiteraard in acht genomen. Snelheidsovertredingen en bekeuringen komen voor rekening van de bestuurder.

Reserveren kan telefonisch of per e-mail geschieden.
De deelnemer/bestuurder dient in het bezit te zijn van een geldig Rijbewijs A. Deelname is alleen mogelijk op vertoon van een geldig rijbewijs A.  

Aansprakelijkheid
Huurder is aansprakelijk voor de motorfiets die hij of zij op dat moment berijdt of verplaatst tot hij weer correct is afgeleverd bij Classic Bike Tours. In geval van schade is huurder altijd aansprakelijk voor de schade. Behalve bij verhaal van schade op schuldige tegenpartij. 
Indien een bestuurder van een voertuig een ongeval veroorzaakt terwijl hij/zij op het moment van het ongeval waardoor de schade is ontstaan verkeerde onder invloed van alcohol, bedwelmende of opwekkende middelen op grond waarvan het besturen van het voertuig door de wet of overheid is verboden, zal de bestuurder worden aangesproken om de betaling van de schade te voldoen. 

Locatie

U vindt Classic Bike Tours aan de Elspeterweg die van Vaassen naar het buurtschap Niersen loopt. De tour begint begint en eindigt zoals hij verloopt: in een bosachtige omgeving.

Vanaf onze vestigingsplaats, halverwege Vaassen en het buurtschap Niersen rijden we over de Elburgerweg richting Gortel. Bij de Gortelse Hei gaat het over de prachtige slingerende Gortelseweg naar Vierhouten, het toeristische plaatsje dat - de naam verraad het al - is omsloten door vier bossen. Via de Noorderheid waar nog moeflons lopen en het kerkdorp Elspeet gaat het rondom de Vierhouter Heide richting Stakenberg. Langs het Leuvenumse Bos bereiken we Staverden, een kasteelachtig landhuis met stadsrechten en daarom “De kleinste stad van Nederland” genoemd. Daar wisselen we voor de eerste keer van motor. Vanaf Staverden pakken we de Uddelermeerweg waar bij bij de bekende uitspanning “Het Uddelermeer” linksaf slaan.
In Uddel slaan we rechtsaf om via de prachtge Aardhuisweg op de Amersfoortsweg uit te komen. We rijden even richting Nieuw Millingen en slaan op de rotonde linksaf richting Kootwijk. We rijden dan niet langer onder de bomen, maar erlangs: rechts weilanden, links de zandverstuiving en naaldbomen van het Kootwijker Loobos en het Orderbos. We passeren Harskamp (de legerplaats met zich op oude tanks en kanonnen) en via Otterloo rijden we langs nationaal Park De Hoge Veluwe. Een prachtige weg niet zozeer vanwege de vele bochten (die we hier even missen) maar wel vanwege het indrukwekkende zicht op de oude bossen en vergezichten van het beroemde park. Vooral in het najaar is het genieten vanwege de prachtig verkleurende bomen. We rijden op de N310 en die weg voert ons door Planken Wambuis (zo’n naam verzin je niet...), het Otterlose Bos en via Oud Reemst gaat het onderlangs de Hoge Veluwe over de Koningsweg richting A50. Daar gaan we overheen (over het viaduct wel te verstaan, zelf mijden we uiteraard de snelweg) en net voordat we langs de Rosendaelse Golfclub rijden wisselen we voor de tweede keer van motorfiets. Daarna volgt een gedeelte met een “buitenlands” karakter: hoogteverschillen en haarspeldbochtjes, opletten dus. Via de Schelmseweg rijden we naar Rozendaal richting Posbank een schitterende route die heel populair is bij motorrijders uit alle delen van het land. Bij Paviljoen de Posbank, een toplocatie midden in het natuurpark “De Veluwezoom” stoppen we voor de lunch en even gezellig bij te praten over de ervaring tot zover. Daarna slingert de route door de Onzalige Bossen richting De Steeg, Ellecom en Dieren. Via Laag Soeren, Eerbeek en Loenen passeren we de Woeste Hoeve op weg naar Hoederloo, ook al zo’n mooie omgeving langs het Delerwoud. In Hoenderloo stoppen we bij “Co” de bekendste ijscotent van de Veluwe. Onder het genot van een ijsje wisselen we voor de laatste keer van motor. De laatste etappe is zeker niet de minste. Richting Apeldoorn ligt een mooi slingerende weg met perfect asfalt. Door de bossen van Hoenderloo en Bruggelen rijden we tot Ugchelen waarbij we onder de A50 doorrijden en meteen daarna linksaf slaan door het Willemsbos, richting Hoog Buurlo. Vandaag naar halte Assel en Hoog Soeren over een weergaloos mooie, bochtige weg over de heide. Je mag daar maar 40 km/u, maar sneller wil je ook niet want het uitzicht is schitterend. Via Hoog Soeren rijden we naar de Apeldoorn, waar we bij de Naald (Koninginnedag...) linksaf slaan richting Vaassen..

Elspeterweg 57-2
8171 ES Vaassen
Tel 0578 - 573857