HANS & JAAP

Organisator, reisleider en toerbegleider is Hans Koopman. Hij begon zijn professionele motorcarrière in de jaren zeventig als redacteur van het maandblad Motorsport, was actief als motorwegrace coureur in de 250cc klasse, publiceerde o.a. artikelen in Moto73, De Heilige Koe, Motoplus, Classic Bike (Engeland), Motorcycle Classics (USA) MC Nytt (Zweden) en is een van de huidige redacteuren van Het Motorrijwiel, het grootste klassieke motorblad van ons land.
Hij kent niet alleen de hele Veluwe als zijn broekzak, maar weet u ook leuke details te vertellen over de motoren waarmee wordt gereden.

Hans wordt geassisteerd door Jaap Bergsma. Jaap is al zijn hele leven een echte motorliefhebber  (heeft nog nooit een TT overgeslagen) en was in 1962 een van de eerste Honda Dreamrijders in ons land. Hoewel de Honda’s toen nog niet over hun inmiddels spreekwoordelijke betrouwbaarheid beschikten heeft hij er altijd met veel plezier op gereden. Het gezinsleven - kinderen - onderbrak zijn motorcarrière tijdelijk, maar na een paar motorloze jaren pakte hij de draad weer op. Inmiddels is hij  bijna full time medewerker en promotor van de Classic Bike Tours organisatie, begeleidt hij zijn zoon die raced in de OW Cup en is hij de vaste bestuurder van de “bezemmotor” waardoor wij altijd een reservemotor bij ons hebben voor het geval er een motor met pech strandt.  .